“De kunst is om zulk leuk werk te hebben, dat je elke maand verrast bent dat je ervoor betaald krijgt”. 

 – Loesje –

Van werkdruk naar werkgeluk

Iedereen zal het herkennen. Je vraagt een collega hoe het gaat en krijgt als antwoord “Ik ben erg druk!”. Diegene komt gestrest over en neemt niet of onvoldoende tijd om even op adem te komen. 

Tegenwoordig worden we veelal gestuurd op productie. Het is in onze cultuur geslopen om onszelf en de ander te vertellen hoe druk we zijn. Alsof we onszelf niet kunnen verantwoorden als we even rustig een kopje koffie drinken met een collega. Verontrustend, als je het mij vraagt!

Vaak zijn het dezelfde personen die last hebben van werkdruk. Het zijn de gepassioneerde, gedreven, sensitieve mensen die vanuit hun persoonlijke missie werken. De medewerkers waar je op kan bouwen als organisatie en die je absoluut niet kwijt wilt. 

En toch is het vervelend dat deze personen terugkerend last hebben van werkdruk. Dus hoe ga je hiermee om zodat je dit langdurig kan aanpakken? 

Het antwoord is niet zo spannend als je denkt. Gewoontes bieden je de oplossing. Als je jezelf nu afvraagt hoe? Dan is het misschien handig om even contact met me op te nemen. 

Ik zet mijn achtergrond als werkgelukdeskundige graag in voor meer werkgeluk binnen je organisatie.